fredag 24 februari 2012

Vilka är internationella gruppen och vad gör vi?

Gruppen består av RFSU-medlemmar som är intresserade av internationell sexualpolitik/SRHR (Sexuell och Reproduktiv Hälsa och Rättigheter). Sexualupplysning, aborträtt, hivprevention, familjeplanering, sexuellt våld och sexuell njutning är alla olika exempel på frågor som vi vill lyfta fram. Det kan handla om att fokusera på ett särskilt tema eller en specifik region. Vi välkomnar varmt nya medlemmar löpande så tveka inte att höra av dig!

Tidigare har gruppen åkt till Vilnius för Baltic Pride 2010, under hösten 2011 hade vi en studiecirkelserie där vi bland annat pratade om aborträtt, sexualupplysning i Kina och könsstympning. Under 2012 delas gruppen in i två delar där den som vill givetvis kan vara med i båda; en studiecirkel och en reseprojektgrupp. Under vintern 2012 samarbetare internationella gruppen med kampanjen Unite for Women som drivs av förbundskansliet. Vi har tema mödradödlighet under vintern och kommer att finnas på plats under den stora Barnvagnsmarschen som genomförs den 8:e mars.

Internationella gruppens studiecirkel träffas den tredje måndagen varje månad på RFSU Stockholms kansli, vi turas om att arrangera träffarna men sätter teman tillsammans. Du kan antingen vara med och planera eller bara dyka upp och lyssna. Vi ses alltid 18.00 och bjuder på lättare fika. Om du inte hinner äta middag innan går det bra att ta med mat eller matlåda.

Internationella gruppens resegrupp planerar en resa som troligen kommer att genomföras onsdag-söndag den 26-30 september. Förslag på resmål är Rom och Moskva. Resegruppen träffas den första måndagen varje månad i mer privata former, tanken är gruppen ”låses” den 2 april. För att åka med på resan behöver du vara delaktig i planeringen. Efter resan påbörjar vi ett nytt projekt och då är alla välkomna igen! Då kommer vi troligtvis att göra något helt annat än en resa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar