måndag 27 februari 2012

RFSU Stockholms årsmöte 2012

Vi kan stolta meddela att två av gruppens medlemmar, Sandra Ehne och Aygül Kabaca, sedan årsmötet i lördags är en del av FSU Stockholms nya styrelse. Nyvald ordförande för föreningen är Hanna Navier som tidigare varit projektledare för just internationella gruppen, vilken representation! Nu blir det åka av med internationellt fokus och nya samarbeten i hela föreningen!

Utöver att välja ny styrelse och ny ordförande  pratade vi under lördagens långkörare på förbundskansliet även om hur vi vill fortsätta växa och utveckla verksamheten, om målformuleringar, studiecirklar och inkluderingsfrågor. För vår del ser vi fram emot att öka samarbetet mellan aktivitetsgrupperna och ta del av det arbete med politisk påverkan som kommer att dra igång på allvar under 2012. För att vi ska vara redo att prata politik inför valet 2014 sätts underr 2012 en grupp samman som bland annat kommer att ta fram ett lokalpolitiskt program. Vi må arbeta med internationella frågor men träffpunkterna kommer att vara många!

Årets Eldsjälspokal gick till Cecilia Dhejne, överläkare vid KI, för hennes långa och envisa kamp för att förbättra vården för transexuella personer. Ett arbete som bland annat varit bidragande till den lagändring vi förhoppningsvis ser under året där kravet på sterilisering vid byte av juridiskt kön hävs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar