fredag 24 februari 2012

Temakväll om mödradödlighet den 14 februari 2012




Förra veckan hade vi den stora äran att lyssna till Ms Olufunmilayo Balogun-Alexander som är chef för policy och påverkansarbete på IPPFs Afrikakontor. Temakvällen är en del i samarbetet mellan internationella gruppen och kampanjen Unite for Women som drivs av förbundskansliet. Kampanjens stora event är barnvagnsmarschen som arrangeras den 8:e mars.

Under föredraget fick vi höra om de utmaningar som den afrikanska kontinenten står inför vad gäller sexualupplysning, sexuell hälsa och mödradödlighet. Skillnaden mellan olika länder och regioner och poängterades, såväl som vilka brytpunkter mellan behov och faktiska lösningar.

Ms Olufunmilayo Balogun-Alexander är alltså chef för policy och påverkansarbete på IPPFs Afrikakontor. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med SRHR-rågor och berättade under kvällen om IPPFs verksamhet regionalt i Afrika. IPPF är den internationella paraplyorganisation för SRHR-frågor som RFSU ingår i (en medlemsorganisation per land är medlem). Elise Ottesen Jensen var med och startade organisationen som firar 60 år i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar