fredag 18 maj 2012

Delta i Morsdagsmanifestation mot mödradödlighet!


RFSU Stockholm fortsätter jobbet mot mödradödligheten i världen. Mödradödlighet är den vanligaste dödsorsaken bland unga kvinnor - helt i onödan.

Mellan klockan 12 - 14 den 27 maj har RFSU tillsammans med en rad andra organisationer en gemensam manifestation på Sergels torg: "Vi tar fighten för mamma!" som syftar till att uppmärksamma mödradödlighet i världen.

Manifestationens facebooksida
Vill du vara med och prata med allmänheten om detta livsviktiga ämne? Volontära med oss! Hjälp RFSU Stockholm nå ut med information så får du dessutom en utbildning i frågan. Inga förkunskaper krävs, bara intresse och engagemang!

Som volontär är ens uppgifter främst att svara på frågor om mödradödlighet samt dela ut material. Du bör dock vara beredd på att uppdraget kan handla om både montering av tält, upphällande av kaffe och informationsspridande både generellt och kring RFSU Stockholm. Det är bra om du som volontär kan vara med lite innan och lite efter manifestationens slut.

Om utbildningen (arrangeras av Amnesty):

"Varför dör kvinnor vid graviditet och förlossning?"
- utbildning inför manifestationen "Vi tar fighten för mamma!"
Att vara gravid och föda barn är ingen sjukdom. Ändå dör en kvinna var 90:e sekund till följd av komplikationer i samband med graviditet eller förlossning. Det är en enorm människorättsskandal att hundratusentals kvinnor dör varje år eftersom nästan all mödradödlighet går att förhindra. Det enda som krävs är att kvinnor får tillgång till adekvat mödra- och förlossningsvård. Helt enkelt att kvinnors liv anses vara värda att rädda!

Inger Sjöberg och Birgit Feychting, Amnestys Hälso- och sjukvårdsgrupp, Medical Group, ger information och bakgrund till vad som behövs för att minska mödradödligheten. Ida Hallengren inleder med att kort berätta hur Amnesty arbetar med frågan om mödradödlighet och vad tidigare kampanjer gett för resultat.

Var? Amnestys sekretariat, Alsnögatan 11
När? Torsdag 24 maj klockan 18.00 - c:a 20.00

Anmäl ditt intresse snarast till stockholm@rfsu.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar